[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Vermoeidheid na lichamelijke inspanning

Gepost door Nestle 
Vermoeidheid na lichamelijke inspanning
29 July 2019 14:43
Hi allemaal,

Ik heb al zo'n 11 jaar last van chronische hyperventilatie. Het wisselt heel erg per periode hoeveel last ik ervan heb, soms is het wel eens een paar dagen of weken weg maar het komt eigenlijk altijd weer terug, vaak ná een stressvollere periode. Klachten die ik dan ervaar zijn vooral een benauwd gevoel, duizeligheid, druk op de borst, slechte concentratie, gespannen kaken en middenrif, schokjes in benen na bewegen (verzuring denk ik) en meer vermoeidheid.

Sinds iets meer dan een jaar zijn de klachten ineens veel erger geworden, zo erg dat ik niet meer normaal kan functioneren (burn out klachten). Hoewel de ergste vermoeidheid sinds vorig jaar al wel minder is, heb ik veel moeite om lichamelijke inspanning op te bouwen. Echt sporten met een hartslag boven 130 moet ik nu sowieso niet doen, maar ook van een wandeling of fietstochtje van 20 minuten kan ik daarna al behoorlijk moe zijn.

Ik vroeg mij af of jullie dit herkennen? En of het vooral bij burn out hoort of ook wel bij chronische hyperventilatie. Ik lees op het internet namelijk soms enge verhalen over chronisch vermoeidheidssyndroom of ME en daar word ik dan natuurlijk ook niet rustiger van winking smiley

Oh ja, ik ben sinds een paar weken aan het HyperVennen omdat ik geloof dat de chronische hyperventilatie een belangrijke sleutel is in het burn out verhaal.

Meer weten over het HyperVen programma?