[email protected]

HyperVen website

Wat is hyperventilatie?

Hyperventilation

Kan dit CHV zijn?

Gepost door Dawnwind 
Kan dit CHV zijn?
05 September 2019 09:52
Ik ben benieuwd of mijn klachten vanuit een chronische hyperventilatie kunnen komen?

Na een flinke griep van een week kreeg ik te maken met duizeligheid (licht gevoel in het hoofd). Dat is nu zo'n jaar geleden en is sinds die tijd nog niet weggegaan. Het is nu wel minder erg dan toen, maar prettig is het nog steeds niet. Daarnaast heb ik veel last van vermoeidheid en loop ik bijna wekelijks bij de fysio om mijn rug en nek te laten kraken. Deze gaan continu vastzitten.

Ik heb ontzettend veel onderzoeken gedaan en ook in het duizeligheidscentrum geweest. Het enige resultaat van alles: tijdens de hyperventilatietest bleek mijn koolzuurgehalte niet goed te zijn. Verder heb ik af en toe last van andere klachten zoals hoofdpijn, last van een oog en andere kleine dingen. Maar de duizeligheid en vermoeidheid zorgen voor de grootste overlast.

Ik sport elke week, maar soms moet ik even een training overslaan omdat mijn lichaam niet zo goed lijkt te herstellen na een inspanning. Daarnaast werk ik wel gewoon fulltime, maar doe ik dat veel dagen vanuit huis om te heftige belasting te voorkomen. Sluit die aan op chronische hyperventilatie of moet ik het in een andere hoek zoeken?
Re: Kan dit CHV zijn?
05 September 2019 15:57
Hallo Dawnwind,

De klachten lijken wel te wijzen in de richting van chronische hyperventilatie. Vooral als bij een test het kooldioxidegehalte al is gemeten. Het trage herstel na sportieve inspanning lijkt op in die richting te wijzen.

Rob Gravesteijn
HyperVen

Antwoorden die door HyperVen worden verstrekt, worden zo zorgvuldig mogelijk samengesteld. De antwoorden zijn gebaseerd op ervaringsdeskundigheid en kunnen niet worden beschouwd als vervanging van een consult, een behandeling bij een arts of medische informatie.

Meer weten over het HyperVen programma?